2010. május 25., kedd

Multikulti rakottkrumpli

Azért a furfangos elnevezést, mert ez a rakottkrumpli ötvözi azt amit a párom hozott, azzal amit én tudtam, majd megfejeltük egy kis francia beütéssel :)

Hozzávalók - 4 főre
1.5 kg héjában főtt krumpli

1 szál kolbász
2 tojás keményre főzve
2 dl tejszín
1 kicsi pohár tejföl
só ízlés szerint

200 gr reszelt sajt



A héjában főtt krumplit megpucolom, felkarikázom, ugyanígy járok el a tojással és a kolbásszal is. A tejszínt a tejföllel összekeverem. Elkezdem a rétegezést. Krumpli kolbász, meglocsolva a tejszín-tejföl keverékével, krumpli tojás, meglocsolva... így folytatva, míg minden el nem fogy.

Ha kész, akkor betolom a sütőbe és 200 fokon 40 percig sütöm, ekkorra kezd el barnulni a teteje.

Kiveszem, rászórok 200 gr reszelt rajtot, és visszatolom még annyi időre, míg a sajt szépen meg nem pirul.