2008. június 9., hétfő

Majorannás csirke

A mi családunkban a tészta valamilyen szósszal óriási kedvenc, gyorsan megvan, a gyerekek nagyon szeretik, így vészhelyzetben mindig jó ötlet. Az alap mindig ugyanaz hús + fűszer + tejföl/tejszín + tészta köretként... és ebből 1000 és egy verziót elő lehet állítani.

Hozzávalók: (2+2 főre)
1 újhagyma
3 csirkemell
1 tk majoranna
2 babérlevél
4-5- koktélparadicsom - vagy 2 normál méretű
1 dl alaplé (ha van, ha nincs akkor víz)
só, bors, olaj
2 dl tejszín

A újhagymát karikára szelve kevés olajon megpirítom, rádobom a kockára vágott húst és megkapatom kicsit, megszórom a majorannával. Ráteszem a fedőt és kevés sóval hagyom, hogy levet eresszen. Ezek után kerül bele a paradicsom - de nem szokványos módon.
verzió1: ha nagyon ráérek, akkor leturmixolom az egész nyes paradicsomokat, majd egy ruha felett fellógatom, és megvárom, hogy kicsöpögjön az átlátszó leve
verzió2: (99.5%ban ez valósul meg), a paradicsomokat enyhén bevágom a végüknél és a serpenyőbe dobom
. Így a magok ugyan meg fognak szökni, de nem lesz piros a mártás rész, viszont remek ízt ad neki.
Ha már van egy kis lé a serpenyőben, beleteszem a babérlevelet, sózom, borsozom a húst, ráöntöm az alaplevet, és ca. 20 perc alatt készre párolom.
A végén kicsit megnyomkodom a paradicsomokat, hogy jobban kiadják a levüket, belekeverem a 2dl tejszínt és kifőtt tésztával tálalom.

pikk-pakk kész :)

Nincsenek megjegyzések: