2008. augusztus 2., szombat

Padlizsán és én

Nagy szerelem.

Ez nem újdonság, sokan vagyunk így ezzel. Sokféle receptem van padlizsánkrémre, de legjobban a legegyszerűbbet szeretem.

Hozzávalók:
3 db padlizsán (ca. 1200 gr pucolatlanul)

A padlizsánokat alufóliára teszem, tetejére is kerül a fóliából és 250 fokon ca. 90 perc alatt krémesre sütöm a sütőben. Ha kész, egy szűrőbe kikaparom a belsejét, és fél órára állni hagyom.

A lecsöpögött padlizsánhoz keverek 1 ek mustárt, sót, borsot ízlés szerint, és KÉSZ! :) Nem turmixolom, csak villával, vagy kanállal összetöröm, amolyan Jamie Oliver féle rusztikus stílusú ételt kapunk

Eszement mennyiségeket vagyok képes ebből megenni. A héten egyedül voltam, és 2 padlizsán 3 kifli társaságában egy este alatt valahogy eltűnt az éterben.... (ufók jártak felénk minden bizonnyal :) )

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A padlizsánkrémnek szintén nagy imádója vagyok. De emígyen készítve még nem ettem. :) Én az sk. majonézzel+hagymával szeretem leginkább. De jöhet fokhagymával is!
Gratula a díjhoz, megérdemled! :)
Üdv.
Minda

VKOrsi írta...

Köszönöm!