2009. október 25., vasárnap

Almás piskóta és citromöntet

Könnyű, gyors, egyszerű recept kellett mára. Íme:


Piskóta

4 tojás
5 ek cukor
1 tk ecet

6 púpos ek liszt
1 ek olaj
3 db alma lereszelve

Az egész tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán fehéredésig verem, a végén hozzáadom az ecetet és még 1 percig keveri a gép. Egy habverő segítségével az átszitált lisztet és az almát a tojásokhoz adom, a legvégén az olajat is belekeverem.

A sütőt 160 fokra előmelegítem és 20 cm-es tortaformában a masszát ca. 40 percig sütöm. (A tűpróba kicsit csalóka az alma miatt, nem kell túlsütni.)


Citromöntet
2 ek tejföl
3 ek tejszín
fél citrom leve
cukor ízlés szerint (ca. 1 ek ment hozzá)

A hozzávalókat összekeverem, és mehet is a piskóta tetejére.

Langyosan a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések: