Ha tavasz, akkor Segítsüti! Ez már évek óta így van, így most is eljött az idő, amikor jótékony célért sütünk együtt 27en gasztrobloggerek.
Az idei Segítsüti támogatottja a Down Egyesület, a kialakítandó fejlesztőházukba szeretnénk bútorokkal, fejlesztőeszközökkel hozzájárulni. Az akció előhírnökeként március 20-án a Vígszínházban a Down Világnapon is jelen volt a Segítsüti lelkes csapata, ahol süteménydíszítős kézműves foglalkozást tartottunk down-szindrómás és egészséges gyerekeknek és családtagjaiknak.
Az idei süteményem a tavalyihoz hasonlóan gyerekbarát, gyerekekkel együtt könnyen és mókásan elkészíthető, a sütésen kívül nincs olyan fázis, amit ne tudnának akár egyedül elvégezni. A színes cukormázat pedig nincs olyan gyerek, aki ne csodálná. Licitre fel!
Színes segítsütis sütinyalókák
a nyertes licittulajdonos 30 db színes nyalókát tudhat magáénak, a nyertes beleegyezésével vigaszágas sütést vállalok
(a recept és pontos leírás pár napon belül a blogon megtalálható lesz)
2011. március 30., szerda
2011. március 1., kedd
Lazacos tészta
Felénk sokszor szokott olyan lenni, hogy a pár nap múlva lejáró füstölt lazac fél árra le van árazva. Ilyenkor jó sokat szoktam vásárolni, és megy a fagyasztóba, hogy ott várja a felhasználást.
A lazacos mártás azon mártások egyike, ami minimális főzést igényel (ez nálam ritka, mert alapvetően azt vallom, hogy a jó mártásnak hosszú, lassú főzés kell). Valójában nem is főzöm, csak kicsit átmelegítem. Ettől függetlenül nem egy gyorsan elkészülő étel, mert igazán akkor lesz finom, ha a tálalás előtt 1-2 órán keresztül érik az egész, a só kiázik kicsit a halból, a kapor összeérik a tejszínnel.
Legjobban linguinivel szeretem, de a gyerekek miatt 99%ban fussilivel készül (azt lényegesen könnyebb megenni nekik, én viszont lassan mérgezést kapok tőle).
Lazacos mártás (4fő részére)
2 csomag (200gr) füstölt lazac
1 doboz tejszín
1-2 dl tej
sok kapor
bors
(só általában nem kell, a lazac kellően sós)
1-2 szál újhagyma
A lazacot kicsit összevágom (nagyon apróra nem kell, mert úgyis 1 perc alatt esik majd szét a kevergetés alatt), a többi összetevővel összekeverem, és bő 1-2 órát vagy akár 1 éjszakán át állni hagyom. Átmelegítem (forralni nem is kell, mert akkor teljesen megfő a lazac), és a frissen kifőtt tésztával tálalom.
A lazacos mártás azon mártások egyike, ami minimális főzést igényel (ez nálam ritka, mert alapvetően azt vallom, hogy a jó mártásnak hosszú, lassú főzés kell). Valójában nem is főzöm, csak kicsit átmelegítem. Ettől függetlenül nem egy gyorsan elkészülő étel, mert igazán akkor lesz finom, ha a tálalás előtt 1-2 órán keresztül érik az egész, a só kiázik kicsit a halból, a kapor összeérik a tejszínnel.
Legjobban linguinivel szeretem, de a gyerekek miatt 99%ban fussilivel készül (azt lényegesen könnyebb megenni nekik, én viszont lassan mérgezést kapok tőle).
Lazacos mártás (4fő részére)
2 csomag (200gr) füstölt lazac
1 doboz tejszín
1-2 dl tej
sok kapor
bors
(só általában nem kell, a lazac kellően sós)
1-2 szál újhagyma
A lazacot kicsit összevágom (nagyon apróra nem kell, mert úgyis 1 perc alatt esik majd szét a kevergetés alatt), a többi összetevővel összekeverem, és bő 1-2 órát vagy akár 1 éjszakán át állni hagyom. Átmelegítem (forralni nem is kell, mert akkor teljesen megfő a lazac), és a frissen kifőtt tésztával tálalom.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)