Igen, én is beszálltam az össznépi játékba :)
A DNK 12-vel először Dolce Vitanál találkoztam. Azóta sütöm én is nap mint nap. Majd Mademoiselle megmutatta, hogy létezik a pimasz francia fiú gyorsított változata is. Nos, én valahol a kettő között találtam meg a sajátom. Itt megjegyzendő, hogy nagyon pici a sütőm, így abba ennyi buci, csak 3-4 sütésre férne be, nekem kifizetődőbb egy kenyeret sütni.
Hozzávalók (fél adag – nálunk ennyi fogy el 1 nap alatt):
- 375 gr liszt
- ½ ek szárított élesztő
- ½ ek só
- 200 ml melegvíz
- 100 ml tej
- ½ ek méz
18 megjegyzés:
Orsi, ez a kenyér gyönyörű :-)))
Gratulálok a szép bloghoz! ;o)
csak így suttyomban blogunk, mi? :))
Orsi, nem akarom megint a konyhás topikban, inkább itt kérdeznék: a kenyeret milyen hőfokon, milyen fokozaton (alsó/felső/légkeverős) sütöd pontosan?
Ildii :)
nekem egy iszonyú béna sütőm van. Ennek van alul ill. fölül is 2-2 fütőszála. Mindkettő bekapcsol, nincs választási lehetőség.
maximumon sütöm azaz 250 fok elvileg, gyakorlatilag szerintem max. 220.
Höhö, nem lehet annyira béna, ha ilyen kenyeret süt;) És köszönöm!
Az este kénytelen voltam zsemléket sütni,amik,bár finomak lettek,de abszolut szintelenek...mintha meg sem sültek volna...Kb 40 percig sütöttem ,mivel az aljuk pirulni kezdett,igy kivettem .Azt hiszem,legközelebb kicsit lekenem őket tejestojássárgával.
Szia:))
Köszönöm a linket, asszem beállok dnk-klubba:)
De jóhogy idetaláltam, napsugaras a blogod, és neked is három kiskrampód van.. (nekem is) 3 fiú..
na beleolvasgatok a többi írásodba is:)
Orsi,
A melegitett vaslabosnak mi a szerepe a tortenetben? Abba rakod a kenyeret, vagy mi? Es hogy kell lefedni egy tepsit (en ilyan kocka tepisben tervezem sutni)?
Elorei is koszi a tippeket.
Horasz :)
melegített valábasba megy a kenyértészta és abban sül meg.
Az a szerepe, hogy hirtelen nagy hőt tud átadni, és a fedővel meg párát zár.
de lehet bármilyen előmelegített edény akár sima acél (anyukám abban süti), vagy jénai üveg.
Szia! A leirás szerint megsütöttem a kenyerkét, de egy hibát elkövettem. Fedő alatt 40percig sütöttem, és kivettem. Valahogy elsiklott a figyelmem az felett, hogy fedő nélkül is kell még sütni.
Más: Nekem ez a kenyér nagyon kicsinek bizonyult, /hatan vagyunk/ és hogyan kell megkétszerezni a recept alapanyagait. Csak egyszerűen duplán mérek?
6 főnek tényleg kicsi, mert mi ugyan 5en vagyunk, de ez 3 normál főnek felel csak meg, és én naponta sütök.
Simán duplázd csak a mennyiségeket, sütési időt nem igazán befolyásolja, ha vendégek jönnek én is duplát sütök.
Oris, koszi szepen.
Kedves Orsi!
Megsütöttem a kenyeret, hihetetlenül finom lett. Köszönet érte.
Szia Orsi!
Mekkora lábasban sütötted? Nekem van egy kb. másfél literes kerek jénaim, a tetejével még kb. 2 centivel lesz magasabb - ekkora talán elég lesz?
köszi
literre nem is tudom, 20 cm az átmérője
Indigó,
örülök, hogy ízlett a kenyér :)
Szia Orsi, én tegnap bukkantam a receptre, meg is sütöttem. Fantasztikusan gyönyörű kenyér lett, azzal a kis szépséghibával, hogy fakanállal kellett kiimádkozni a jénaiból, úgy lesült az alja. Szerinted hogyan lehet ezt megelőzni?
Köszi,
Szilvi
Megjegyzés küldése