2008. március 7., péntek

Tavasz

Múlt héten kellett volna válaszolnom Mirelle által nekem dobott kérdésre, valahogy akkor több lett volna az ihlet a 15 fokos gyönyörű napsütésben. (Csak sajnos akkor a szabadidőt mérték szűken az égiek)

Ha az ételek vonalán indulok el, akkor a tavasz nekem alapvetően két ételt jelent: tojásos nokedli friss salátával és friss tavaszi zöldségleves.

A tojásos nokedlihez azt hiszem sok magyarázat nem kell, mindenki tudja milyen :)

A friss tavaszi zöldséglevest, mindig anyukám főzi. Minden zöldség tavaszi friss termés benne (cukorborsó, újkrumpli, újhagyma, új sárgarépa), és nagyon gyenge paprikás alappal indul, végén csipetkével vagy nokedlivel dúsítva.

Természetesen a tavaszt említve ki nem hagyható az eper. Erről Cookingstar is ír (álomszép képeket mellékelve). Úgy gondolom, hogy eper témában mi biztosan jól megértenénk egymást. Nincs az a mennyiség, amit én eperből nem lennék képes eltüntetni. Valahogy úgy vagyok az eperrel, mint Gombóc Artúr a csokoládéval.

A gasztroszférát elhagyva mesélek egy kicsit a tavasz pszichés hatásairól. Néha viccesen fényevőként titulálom magam, ami ha szó szerint nem is, de nagy vonalakban igaz (persze sosem ebben a kontextusban használom magamra a címmegjelölést :) ). A legkisebb napsütés hihetetlen energiákat képes mozgósítani bennem, olyankor tényleg azt érzem, hogy most szebb lett a világ.
A tavaszt ezért is várom mindig a morcos tél után, hogy ilyenkor magamba szívhassam azt a sok-sok napfényt.

Nincsenek megjegyzések: