2008. április 24., csütörtök

Krumplifőzelék - kicsit másként

Már majdnem egy hónapja nem írtam... még mentséget is tudnék felhozni, de utálom a magyarázkodást, így inkább ugorjunk! :)

Lili 10.5 hónapos,és még mindig nem igazán eszik semmit sem. Ami saját kézzel ehető az mehet, de kanállal csak elvétve hajlandó mérhető mennyiséget enni. Ezért aztán próbálom a főzéseket úgy alakítani, hogy legyen benne olyan, amiből kézzel is ehet.

Betegek a fiúk - torokgyulladás vkorsi.doktorjelölt.hu diagnózisa alapján - hőemelkedés + köhögés, ezért ma krumplifőzeléket főztem, mert az könnyen csúszik.... de persze kicsit másként

Hozzávalók (bő 3 adag):

1 fej hagyma
olaj, só, bors
púpos tk pirospaprika
800 gr krumpli
2 szál sárgarépa
1 kis pohár 20%os tejföl
1 tk liszt

virsli

A hagymát olajon egyhén megpirítom, rászórom a pirospaprikát majd a megpucolt és karikára vágott krumplit, a négybe vágott sárgarépát, és a végén felöntöm annyi vízzel ami éppen, hogy ellepi (most lényeges volt, hogy sok szaftja legyen), sózom, borsozom. Hagyom főni ca. 20 percet.
Ha megpuhult a krumpli, kiveszek Lilinek pár karikát és a 2 sárgarépát. A tejfölt a liszttel elkeverem, belekeverem a főzelékbe, egyet forralok rajta a virslikarikákkal és már kész is.

Lilinek a répát karikára szeltem, és vígan ette :)

Nincsenek megjegyzések: