2008. december 1., hétfő

Csirkecomb á la Anya

Szeretem a csirkecombot - leginkább a felső combot -, számomra ott még optimális a csont-hús arány, ízletesebb, mint a mell, a csontnak köszönhetően finom bármiféle szaftos ételhez.






Hozzávalók: (ca. 4 főre)
6 db csirke felső comb (de mivel nagyon eltérő méretűeket lehet kapni, így azért mindenki gondolja át, hogy nekik családilag mennyi kell)
paprika

bors
hagyma (jelen esetben póréhagyma volt, de lehet vörös is)
1 db TV paprika
1 db paradicsom
ha van otthon, pár szem gomba (jelen esetben éppen nem volt)

mustár
2 ek tejszín
worcestershire szósz
1 ek édes (heinz féle) szójaszósz

A csikecombokat befűszerezem, mi több, gyerekmunkát alkalmazok és befűszereztetem Mátéval, a bőrös felére kerül egy kis só, a húsos felére pici piros paprika, bors és kevés só. Míg ez alakul, kevés olajat hevítek, és először a bőrös felével lefele beteszem a húsokat. Addig sütöm így, míg a zsír java része a bőr alól ki nem sül. Megfordítom és aranybarnára sütöm a másik oldalát is.
A hagymát, paprikát, paradicsomot apróra várom, és a húsra szórom, amikor azok már szép színt kaptak. Fedő alatt az egészet ca. 30 percet párolom.

Ha a hús elkészült kiveszem egy tányérra, villával összenyomkodom a szósz hozzávalóit, 1 ek mustárral, worcestershire szósszal és a szójaszóssal összekeverem, visszateszem a húst, és tálalásra kész az étel.

Mi most épp krumplipürével ettől, de szerintem rizzsel is jó.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

kuldtem hogolyot:) http://livingkitchen.freeblog.hu/archives/2008/12/04/HEARTWARMING/