2009. február 7., szombat

Pizza

Hihetetlen, hogy ez a pizzarecept tényleg A Pizza receptje. Gyorsan megvan - különösen, ha gyerekmunkát alkalmazunk és 2 kiskukta rakja rá a sonkát és sajtot -.

Eredeti recept, szó szerinti felhasználással (nálam pedig ez elég ritka). Jamie Oliver: Jamie's Italy című könyvéből van. (fél adag, nálunk ez pont elég volt 2 gyerekpizzára, 2 felnőttpizzára és egy adag pizzagolyóra)

Hozzávalók:
400 gr liszt
100 gr búzadara
1 tasak (7gr) szárított élesztő
1 tk só
1 tk cukor
325 ml víz

10 perc lord kenwood általi dagasztás után 15 percet pihent a tészta, majd vékonyra nyújtottuk, húztuk és megpakoltuk.
250 fokon ca. 8 perc alatt készre sült.

Ami az egészben a legjobb, hogy ezt Máté is megeszi, pedig a hozatott eddig nem ízlett neki. Először csak sajtot akart rá tenni, majd meggyőztem, hogy kell alá a paradicsomszósz, végül sonka is került rá :) Levi a sajátján túl még 1 szeletet evett a miénkből is.

Nem mondhatom, hogy amennyi idő alatta a rendelt megjön, annyi idő alatt ez el is készült, mert mi el vagyunk kényeztetve és ca. 20 percen belül itt a pizza, de ennek ellenére azt hiszem kedvenc lesz :)

megj: :) amit ki szeretnék még próbálni, hogy mi van, ha ezt lefagyasztom, és utána sütöm, vajon, milyen íze lesz. Akkor aztán tényleg villámrecept lenne :D

11 megjegyzés:

muzsi írta...

És a szószot nem akarod leírni? Azt nem tudok jót :)

VKOrsi írta...

de, beírom azt is, csak felkelt Lili, és laptopfóbiás :)

muzli írta...

Szia, előkukkantok rídonliból. Ez a tésztamennyiség mekkora tepsire elegendő?

VKOrsi írta...

:) :) odaírtam, hogy 2 gyerekpizza (ezek olyan 15-17 cm átmérőjűek), 2 felnőtt pizza (ez olyan 22-24es) és kb. párszem pizzagolyó lett belőle.
teli tepsire nem tudom, mennyi lenne.

de nagyban függ attól, hogy mennyire vékonyra nyújtva szereti az ember. Mi eléggé kinyújtottuk.

Judit írta...

szia!
Tapasztalat: a pizzatészta tökéletesen műxik lefagyasztás után kiengedve is! ;)

VKOrsi írta...

Judit :D
köszönöm. Szerintem akkor gyártunk 1-2 adag fagyasztott pizzát is :)
(már megpakolva is lefagyaszthatom, gondolom :) merthogy ami időigényes, az a paradicsomszósz - legalábbis úgy, ahogy én csinálom)

Chez Christine írta...

Ma estére elkészítettem a tésztát... Hát ez valami isteniiiiiii lett!!!!!
Ezer köszike a receptért, ha nem bánod meg is emlékezem róla a blogban :)

VKOrsi írta...

Örülök, hogy neked is ennyire ízlik :)

Azt még elárulod, hogy a made on a ma logót hogy kell odavarázsolni?
merre van ahhoz a forráskód? :)

Lucilla írta...

Mi rendszeresen fagyasztjuk a pizzatésztát, egy kiló lisztből készül és 2-3 adag szokott a fagyasztóba menni. Érdemes lapos csomagocskákat csinálni belőle, úgy gyorsabban kiolvad.

Marta írta...

most véletlenul rátaláltam,feltétlenul kiprobalom,az én receptem is jo,de az csak sima lisztbol csinálom Szia

Andici írta...

Szia Orsi, már annyiszor elkészítettem, de nem lehet megunni. Nagyon finom, köszi a receptet. Most készülök megírni én is :)