2009. február 14., szombat

Vaníliás túrókrém

Máté nagyon rákapott a túrókrémre, ami önmagában nem is lenne gond, ha a túrókrém nem lenne azon ételek egyike, ahol megpróbáltak a legkisebb helyre a legtöbb adalékanyagot összesűríteni. Ezért aztán házi recept kell :)

Rollller adta a megváltó tippet a sparos bio túróval. Szerintem az eredmény túlszárnyalja az eredetit, de a tesztelő alany épp most feküdt le, így teszteredmény csak 3 óra körül várható.

Hozzávalók:
250 grammos 20%os zsírtartalmú spar bio túró (német típusú)
1 ek vaníliakivonat
2 ek cukor
fél pohár (durván 100 gr) bio vaniliapuding (ez simán helyettesíthető házi sárgakrémmel, vagy vaníliapudinggal, de nekem a mai egész délelőttös sütés-főzés után már nem volt kedvem ennek is nekiállni, és még egy edényt összekoszolni :) )
csipet só
pár reszelés citromhéj (kb. negyed citrom héja)

A hozzávalókat alaposan elkeverjük és kész is :) :)
(roppant bonyolult recept)

A receptben nincs mazsola, mert az Úr azt nem szereti, őszibarackkal fogja enni.

2 megjegyzés:

VKOrsi írta...

jelentem: ízlett neki :)

Gitta írta...

Orsi! Megtaláltalak! De jó!
itt vagyunk mi: http://wittmanngyerekek.blogspot.com/
és a nyersétel blogom: http://gittarawfood.blogspot.com/
sok puszi, Gitta