2009. május 22., péntek

Paradicsommártás

Ezer féle variációja létezik, én is készítem többféle módon.

Az utóbbi időben nagyon rászoktam a fagyasztóra. Eljött a jó idő, és sajnálom a fél délelőttöket csak és kizárólag a konyhában tölteni. A kert pedig olyan, mint a gyerekek: ha nem anyáskodunk folyamatosan felette, a fejünkre nő. Így aztán találtam 1-2 ételt, ami kész vagy félkész állapotban kiválóan fagyasztható, és max 20 perc alatt meleg, finom ebédet lehet a segítségükkel a családi asztalra varázsolni.

Paradicsommártás:
700 gr darált hús
3 fej vöröshagyma
2 db 500 ml-es paradicsompüré
2 db 400 gr-os kockázott paradicsom

fűszerek:
babérlevél
majoranna
1.5 cm-es fahéjdarab (ezt ca. 30 perc bugyogás után kihalászom)

bors

A hagymát olajon megfuttatom, a darált húst lepirítom, ráöntöm a paradicsomokat és 1 konzervnyi vizet, beleszórom a fűszereket és ca. 40-50 percen keresztül lassú tűzön rotyogtatom.

ez 3 adag lesz 4 fő részére

kép forrása: wiki-paradicsom

Nincsenek megjegyzések: