Délelőtt a munka mellett végigböngésztem kedvenc gasztroblogjaim, és valakinél (szánom, bánom, de már nem emlékszem) szembejött velem a csirkemáj. Akkor még nem sejtettem, de az ebédem sorsa akkor dőlt el.
Ízletes csirkemáj kevert salátával egy főre 15 perc alatt
Hozzávalók:
500 gr csirkemáj harmada (ca. 170 gr)
fél fej kisméretű vöröshagyma (a másik fele jó lesz majd holnap ebédre valamihez)
1 gerezd fokhagyma
1 tk kacsazsír
kínai kel
öntet: mustár, mogyoróolaj, só, bors, citromlé, petrezselyem
Elkészítés: A kacsazsíron megfonnyasztom a vöröshagymát, majd erős lángra állítom, hogy jól felforrósodjon a serpenyő, ekkor beledobom a 2-3 cm-es csíkokra vágott csirkemájat, 1 percig pirítom, majd lezárom a lángot, sózom, borsozom és belekeverem a vékony szeletekre vágott fokhagymát, fedőt teszek a serpenyőre, és amíg a salátát összeállítom, addig a tűzhelyen hagyom.
A salátához összekeverem az öntet hozzávalóit, vékony csíkokra vágom a kínai kelt, és az egészet egy tálban elvegyítem. Majd, amikor már minden késznek tűnik, eszembe jut, hogy a kertben van még petrezselyem, kiszaladok egy pici csokorért és a salátára metélem.
Tányérra szedem, és már eszem is... persze a gép előtt :) :)
1 megjegyzés:
Jó étvágyat! :-)
Megjegyzés küldése