Bízom benne, hogy az angolszász stew jelentését magyarul a ragu adja vissza a legjobban, így nem hibás a cím.
Januárban kicsit reformáltam az étkezésünkön. Az erős szénhidráttúlsúlyt megpróbálom normális mederbe terelni, és a fehérjebevitelt növelni. Ennek a folyamatnak a következménye, hogy lényegesen több hús fogy nálunk illetve, hogy mindenféle húsos recepteket próbálok ki. A ragu is így alakult ki, sok olvasott recept alapján alakult ki a saját.
Marharagu
500 gr marhahús (utolsó esetben borjúcomb, azzal is hibátlan)
2 fej vöröshagyma
4 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
4 szál szárzeller
3 gerezd fokhagyma
só, bors
A recept roppan egyszerű, a főzés időigényesebb. Egy ek kacsazsíron lepirítom a nagyobb darabokra vágott zöldségeket és a húst, ráöntöm a paradicsompürét, és lefedve, lassú tűzön bő 1.5-2 órát párolom. Ha az edény teteje jól zár, és nem szökik ki gőz, akkor semmiféle folyadék nem kell alá. (A főzési idő erősen húsfüggő!) Vacsorára egy szelet rozskenyérrel laktató megoldás.
1 megjegyzés:
Összefutott a nyál a számban. :-)
Szénhidráttúlsúly nálunk is megvan sajna. :-s
Puszi
Megjegyzés küldése