2011. június 10., péntek

Apropó

A szokásos havi ikresanyu vacsora keretében az Apropó Éttermet látogattuk meg. A hely pici és hangulatos, és mint utólag kiderült, kifejezetten jó, hogy a tervezett 24 fő helyett, csak 11-en mentünk.

Választásaim:
- Grillezett libamáj bazsalikomos almával
Minden szempontból hibátlan fogás, apró észrevétel, hogy a pluszban kért baguettet helyből rendszeresíteni lehetne az étel mellé, mivel az alma nem volt annyira sok, hogy 2 szelet libamáj nehézségét ellensúlyozza.

- Borjújava rózsabors kéregben spárgával (itt a köret egyéni kívánság volt)
A spárga tökéletes volt (zöld és fehér vegyesen), a hollandi mártás épp csak mutatóban - de nekem ez bőven elég, nem vagyok egy óriási fan -, a borjú viszont az előzetes medium helyett valahol a medium és a well done között volt, nem lett kiszárítva, de a rózsaszíntől is igencsak messze volt. A férjemnek lett volna tökéletes, ő pont így szereti, én kicsit kevésbé megsütve, de a hús ettől függetlenül finom volt, és jól fűszerezett.

- Eper kardamomos marcaponeval
Hibátlan fogás, az eper finom és a plusz vaníliától nagyon kellemes ízű, a kardamomos mascarpone épp annyi, ami egy kis tál eperhez elég

A végeredmény összességében eklektikus, de én nem vagyok túl kritikus alak, ha az étel jó, nem nagyon lassú a kiszolgálás, akkor önmagában egy kicsit szétszórt és szeleburdi pincérrel (aki ha jól tippelek nemcsak pincér), nem lehet estét elrontani. A speciális kívánságokat szó nélkül teljesítették, megoldottak mindent, amit meg kellett.

Az étterem nálam egyértelműen átment, bátran ajánlom - a fent ismertetett "hiányosságok" figyelembevételével -.

1 megjegyzés:

Hapci írta...

A pincér feltehetőleg a tulaj, Laczi Tamás volt.