2008. január 6., vasárnap

Kukorica-krémleves

Valamelyik este a blogokat böngésztem és valaki írt egy campingsajtos félig sikerült kukoricalevesről. Mivel gugli a barátom megnéztem ki, mit ír ebben a témába. Összegyúrtam, amit olvastam, és ez a leves lett belőle.
A camping sajt nekem nem szimpatikus igazán, sok benne az adalékanyag, így azt száműztem.

Nagyon szeretem a leveseket, minden nap szívesen ennék és sokszor eszem is. Este ilyen hidegben különösen jól esik egy tál forró leves.

Diétázók: ez még így egészen diétás is, ha egy adagra kiszámoljuk mennyi Kcal van benne

Hozzávalók: (4-5 tányér lesz belőle, egy ebéd + pici vacsora)
250 + 100 gr kukorica (nem konzerv hanem mirelit)
1 nagy fej vöröshagyma
1.5 l zöldségalaplé (ha nincs, akkor 1 leveskocka + víz)
2 ek 20% tejföl
2 ek tejszín
1 tk liszt v. 1 krumpli
só, bors

feltét: sajtos pirítós apróra vágva, ugyanaz, mint a hagymalevesnél, csak megszórom pici borssal sütés előtt
(nálunk ez nagy kedvenc)

A hagymát a 250 gr kukoricával az alaplében felteszem főni, fő ca. fél órát. Ekkor elkeverem a tejszínt a tejföllel és a liszttel, hozzákanalazok pár kanalat a levesből, majd az egészet visszaöntöm a levesbe és felforralom.
A csak tejszínes megoldás nekem azért nem tetszett, mert úgy a mi ízlésünknek nagyon édes a végeredmény.
Turmixolom, és a végén beleteszem a maradék 100 gr kukoricát.

Még a páromnak is ízlett, pedig ő aztán elég begyöpösödött, ha ételről van szó. Mikor még főztem, megkérdezte mi lesz a leves, a válaszra csak egy szájhúzás volt a reakció.

A fotózáskor rá kellett jönnöm, hogy sima fehér étkészlettel bizony néha nehéz fotózni, különösen fehér levest :)

1 megjegyzés:

VOKinga írta...

Szia, Orsi! Úgy látom, van néhány hasonlóság köztünk. :) Három legalábbis biztosan!
Most látom először a blogod, nagyon szép, gratulálok!