2008. március 7., péntek

Mennyi zsír van a tejfölben?

Legnagyobb megdöbbenésemnek hangot adva estem neki azonnal ennek a posztnak. Épp diétás ebéden fogyasztottam, ded békésen játszott, ezért elkezdtem cimkét böngészni. Mamma LF30-a jutott eszembe, meg az, hogy amit eszem annak épp nem felel meg (párolt karfiol + tejföl + mozarella), bár kalóriaszegény, de kalóriaértéke szinte 90%ban zsírból van.

A cimkén odaértem, hogy összsetevők... zsír... 11gr...

hogy is van ez??? elővettem minden matektudásom (bár nekem csak szigorlatom van, doktorit tényleg nem ebből szándékoztam írni), de sehogy sem jött ki nekem, hogy a 11gr zsír, hogy lehet 12%.... ha valami 100gr.

a 12%os tejfölben, csak 11 gr a zsír?

de nem... cégünk okos, és mi van a címkén? max. 12% zsírtartalom. Jah, kérem úgy könnyű... de ha tudjuk, hogy az a max. 12, nem 12, hanem pont 11 - mert a cimkére ez rákerült -, akkor miért nem ezt írjuk rá???

Este megyek bevásárolni, és végig fogom nézni a cimkéket, hogy ez mindenhol max. 12%, és én éltem eddig tévhitben, vagy csak cégünk vetette be eme furcsa fondorlatot zsírspórolás céljából.

Volt itthon biotejföl 20%os, abban 20 gr zsír van...

****

jövök még ma mindenképp ennél használhatóbb írással is. Tartozom egy tavaszi válasszal Mirelle-nek, van 1-2 már fotózott, de még közzé nem tett receptem... igyekszem... igyekszem.
Nézettség is rohamosan zuhan, érthető, hiszen nincs is mit nézni. Ez ellen sürgősen tenni kell :)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pár éve egy bevizsgáláson a D. cégnél a 20%-os tejfölben 9% volt. Ha a 12%-osban 10 % van, akkor már igazán jól jártál :-))

Mishmesh,alias Dorka írta...

Én nézlek minden nap:) Várom az új kaját:)
Mennyire diétázol? nagyon? Vagy csak éppen hogy?

VKOrsi írta...

Dorka :)
ca. még 10 kg-t kellene leadni, így a 3 pötty után, most -3nál tartok.
A diéta annyira nem feszített, mert Lili még mindig csak szopni hajlandó (1 hét múlva 9 hós lesz), a pót, pótpót és pótpótpót vacsikat hagytam el ill. a köreteket cseréltem salátára/párolt zöldségre, így a heti 1 kg megvan.