2010. november 8., hétfő

Lencsés káposztás egytál :)

Kicsi Vúnál futottam bele minap ebbe a receptbe. Mivel amúgy is eljött a levesek szezonja, így neki is álltam. Persze a receptre csak hellyel közzel emlékeztem, így kicsi Vú alapjaira helyezve, itt az én verzióm.

Hozzávalók:
vastag szelet szalonna
1 fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
500 gr savanyú káposzta
250 gr lencse (fél zacskó)
15 cmnyi kolbász
tejföl, fokhagyma, liszt

Egy adag szalonnát, hagymával, sárgarépával és a fehérrépával kacsazsíron előpirítottam, rádobtam a pirospaprikát és az átmosott savanyú káposztát, valamint a felkarikázott kolbászt és pár percig tovább pirítottam. Felengedtem annyi -még a húsvéti sonkáról származó - alaplével, ami bőségesen ellepte, és bő 1.5 órát nagyon lassú tűzön főztem.
A végén fokhagymás rántással és tejföllel befejeztem.

2 megjegyzés:

spagoca írta...

Holnapi ebédötletet keresek, olvasom a receptet és csak nyelek itt nagyokat....hmmm jól hangzik :)bár nem az a gyomorkímélő fajta ;)

VKOrsi írta...

nem nehéz ám, elég sok lesz, és ha a rántás nem nehéz meg annyira nem soka kolbázs és a szalonna, akkor még diétásnak is mondhatom.
és tényleg nagyon finom :)