Szeretek egy személyre főzni. Szeretem, ha a 15 perces ebéd tényleg csak 15 percnyi időt vesz igénybe, és nem telik el eleve 30 perc a zöldségpucolással, még 15 perc a terítéssel +leszedéssel +elpakolással, amikor a "mosogatás" csak annyi, hogy a tányért beteszem a mosogatógépbe az 1 db serpenyővel együtt. (A tésztafőző edényt pedig meleg vízzel átöblítem).
Ma egyedül vagyok itthon, és a jó-a-szendvics ebéd helyett valami melegre vágytam.
egyedül+itthon+meleg=tészta
Paradicsomos tészta
hozzávalók:
1 tk chillis olaj
1 tv paprika nagyon apróra vágva
4 db koktélparadicsom negyedelve
só, sors, 3 levél bazsalikom
4 karika tagliatelle
parmezán a tetejére
A tészta vizét felteszem melegedni. Az olajon erősen lepirítom, megsütöm az apróra vágott paprikát (addig sütöm, amíg egészen össze nem esik, el nem veszti a víztartalma java részét), hozzátadom a negyedelt paradicsomot és ezzel együtt leveszem a lángról, a serpenyő melegétől kellemesen átmelegszik a paradicsom, anélkül, hogy megfőne, szétesne, kimászna a bőréből. Sózom, borsozom, megszórom a felaprított bazsalikommal és a tészta elkészültéig pihentetem.
A megfőtt tésztát összeforgatom a "mártással", pár percig állni hagyom, majd reszelt parmezánnal egy tényérra szedem, és rossz szokás szerint emailekre válaszolva vagy épp csetelve valakivel, elfogyasztom :)
2 megjegyzés:
Fotó, jeee :).
egyedül még fotózni is ráértem a 15 percen belül :)
Megjegyzés küldése